En ny sæson er skudt i gang

2014-sæsonen ruller for Det Danske Grill Landshold, der er i gang med årets første træningsweekend.

En svag sky af røg rejser sig fra smokerne, hvirvels hen over jorden og sender en den velkendte grillduft ud i rummet. På bordet inde i køkkenet står en række forskellige råvarer side om side, og håndskrevne notater ligger her og der mellem arbejdsstationerne. De tydelige beviser på, at endnu en sæson er skudt i gang for Det Danske Grill Landshold. Med årets første træningsweekend tager holdet hul på en sæson, der ser ud til at byde på deltagelse i endnu flere mesterskaber end nogensinde før. Øverst på listen står den første konkurrence, der venter - og den, alle på holdet, glæder sig mest til: Verdensmesterskabet ved Memphis in May!

Ny sæson - nye udfordringer
Med sig i bagagen fra sidste sæson har Det Danske Grill Landshold en række gode resultater og oplevelser - erfaring, der skal bygges videre på. Sidste år lagde teamet fra land med en 2. plads i kategorien "Exotic" ved Memphis in May, siden blev det til en samlet sejr og titlen som verdensmester og Grand Champion ved WBQA's VM i Marokko, og året sluttede med en imponerende 43. plads ved det svære Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue® - noget, der betød, at holdet endte blandt de to bedste ikke-amerikanske hold ved mesterskabet.
- Ja, det er en stærk sæson, vi skal forsøge at følge op på, men det er rart at have så gode resultater i baghovedet, når vi går i gang med en ny sæson. Det betyder selvfølgelig, at vi har fået ekstra erfaring, men det betyder også, at vi har en god fornemmelse at arbejde ud fra, fortæller landsholdsgriller Peter Bragh.
 
Top-opskrifter er fundamentet
På den første træningsweekend er det Memphis in May-mesterskabet, der er i fokus. Kategorierne - eller disciplinerne om man vil - er blevet fordelt, så alle ved, hvem der har ansvaret for hvad. Nye ting prøves af, men hele tiden med den eksisterende opskrift in mente.
- Det kan måske virker underligt, at vi ikke bare kaster os ud i noget helt nyt. Men i langt de fleste kategorier har vi præsteret top 25, og spørger man de virkeligt garvede grillmestre i USA, så skal man holde ved en top 25-opskrift og bare fortsætte med at finpudse og justere den. Så vi gør egentlig begge dele - vi fintuner og prøver med noget nyt, der hvor det giver mening, forklarer holdleder Stig Pedersen.
Ved Memphis in May stiller holdet op i otte kategorier, så der er nok at arbejde med. Men kalenderen det kommende år byder også på andre oplevelser ud over mesterskabet i Memphis.
- Ja, jeg tror, det bliver vores mest travle sæson nogensinde. Som det ser ud lige nu, er der masser af mesterskaber i kalenderen, men vi er nødt til at vælge dem, vi helst vil, for ellers kan vi næsten ikke lave andet. Men det er super spændende - vi begynder virkelig at mærke, at resultaterne giver genklang i branchen, så vi har fået en del invitationer. Det sætter vi kæmpe pris på, for det giver os mulighed for at komme ud og vise, hvad vi kan - så vi må have fundet ud af præcist hvilke mesterskaber, vi skal satse på i år, siger Stig Pedersen.

Indtil da gælder det først og fremmest Memphis in May og de udfordringer, der ligger dér - grillsæsonen er i hvert fald i gang for Det Danske Grill Landshold.

den 8. marts 2014