Dansk sølv ved VM i BBQ!

En flot 2. plads kom i hus til Danmarks grill-drenge, da de deltog i VM i Memphis.Så skete det! Endnu en pokal er kommet i hus for Det Danske Grill Landshold, der her i weekenden deltog i VM i BBQ. I Memphis, USA trak teamet en flot 2. plads hjem i disciplinen "Exotic" - en længe ventet sejr, der har krævet masser af forberedelser! 

En sand vinder-ret
På forhånd var netop "Exotic"-kategorien udnævnt til at være den, hvor danskerne havde allerstørst forventninger. To gange tidligere har holdet nemlig opnået en 3. plads i disciplinen, hvor teamet laver en version af lammeracks vendt i hakkede nødder. Hvor det de tidligere år har været tidligere landsholdsgriller, Eddy René van Bragt, der har udført retten, så lå den ære i år hos Claus Hasse.


Det har kostet stribevis af træningstimer at ramme den rigtige smag, og med en 2. plads ved VM tyder noget på, at han for alvor har fået krammet på retten.
- Jeg er så glad og lettet. Tidligere har jeg jo lavet hotwings på holdet, og da jeg så fik den her opgave, så var det noget af et pres at skulle leve op til to 3. pladser. Vi ville jo gerne tangere det resultat, så at stå her med en 2. plads er helt vildt fedt - jeg er SÅ glad, siger Hasse.


Største medaljechance
Sammen med holdet var Hasse i gang fra morgenstunden på konkurrencedagen, og han var velforberedt. Havde trænet om og om igen og gennemgået processerne flere gange.


Så på trods af det store pres og de mange forventninger, der fulgte med opgaven, så var Hasse helt rolig og fokuseret på dagen.
- Men jeg vil da godt indrømme, at jeg havde ondt i maven af spænding, da vi gik til præmieoverrækkelsen - for jeg havde trods alt ansvaret for det, der måske var vores største medaljechance. Jeg tror faktisk også, at det var ret tydeligt på billederne, at jeg var lettet, da resultatet blev afsløret, griner Hasse.

Flere fine resultater
Udover den flotte 2. plads ved VM i "Exotic"-kategorien så blev det også til en 6. plads i "Seafood", en 10. plads i "Poultry" og en 12. plads i "Beef". Noget, der skabte smil i den danske lejr.


- Det har på mange områder været et flot VM for os. Selvfølgelig blandt andet på grund af lammet, der tog en 2. plads - men også på grund af de fine resultater i de andre discipliner. Dem kan vi være voldsomt stolte af, siger holdleder Stig Pedersen og fortsætter:
- Men så er det selvfølgelig også klart, at der er nogle kategorier, hvor vi gerne ville have gjort det bedre. Vi skal have arbejdet med vores hotwings og have kigget nærmere på, hvad der gik galt med vores ribs, der endte som nummer 46. Sidste år blev de nummer 17, så vi skal have undersøgt, om der er noget, vi kan gøre ved det. Men alt i alt - et godt og gedigent VM fra vores hånd.

Du kan se video og billeder fra dagen, hvor Hasse skaffede sølv til Danmark på landsholdets Facebook-side - eller ved at trykke her

den 18. maj 2013