Bleeg stopper på landsholdet


Samtidigt med at Det Danske Grill Landshold har tændt op under en ny sæson, har en af teamets faste, innovative kræfter valgt at springe fra. Rasmus Bleeg, der tilkæmpede sig en plads på holdet i efteråret 2009 og deltog første gang ved VM året efter, har besluttet sig for at stoppe - til stor beklagelse for hele holdet.
- Det er noget, der har krævet mange overvejelser fra min side, for jeg elsker det her hold, og jeg har fået kæmpe store oplevelser sammen med drengene. Men jeg er nået frem til, at jeg ikke har samme "drive" for det længere - jeg føler ikke, at jeg kan lægge den energi i det, som det kræver - det kræver rigtig mange timers træning, og der er masser af konkurrencer, så det tager meget af ens tid, forklarer Rasmus Bleeg.

Trist beslutning

Holdet fik meldingen for nogle uger siden, og der bliver ikke lagt skjul på, at Rasmus Bleegs farvel er noget, landsholdsfolkene ærgrer sig rigtig meget over.
- Det er super trist. Rasmus har fungeret så fantastisk på holdet og har givet det rigtig meget, så det bliver underligt at skulle undvære ham. Udover at han er en eminent kok og har et hav af fantastiske idéer, så har han været en inspirerende sparringspartner og god mand på holdet rent socialt, så vi vil savne ham vildt meget, siger landsholdsgriller Anders Jensen.


Rasmus Bleegs afgang kommer i kølvandet på, at Kim Schulz også har valgt at lægge landsholdsuniformen - for at få mere tid til familie, arbejde og ikke mindst rollen som formand for WBQA Danmark.
- Ja, det er to stærke herrer, vi har sagt farvel til op til sæsonen her. Vi har vidst det længe, at Kim overvejede det, men Rasmus' beslutning er en overraskelse for os. Jeg er rigtig ked af, at han har valgt at stoppe, men jeg har stor respekt for, at han har gennemtænkt det og kun vil være med, hvis han føler, at han kan give sig 100%. Det er ingen hemmelighed, at det kræver meget tid og fokus at være på landsholdet - man er meget væk hjemmefra, så man skal selvfølgelig brænde for det, fastslår holdleder Stig Pedersen og fortsætter:
- Rasmus skal i hvert fald have stort, stort tak for alt det, han har bidraget med. Da han kom på holdet tilbage i 2009, gled han bare ind på teamet som den naturligste ting i hele verden. Det var, som om han var en helt naturlig del af holdet med det samme. Vi har haft nogle vilde oplevelser sammen, og jeg tør godt sige, at han har haft kolossal betydning for holdet gennem tiden. Han har bidraget på mange måder, og det er og har vi været super glade for. Så selv om han stopper, så ved jeg, at vi alle vil føle, at Rasmus altid vil være landsholdsgriller.

Ingen umiddelbar erstatning - og dog ...

Siden Rasmus Bleeg blev en del af grilllandsholdet, har han været med til at hive en masse flotte placeringer hjem - ikke mindst i 2013, hvor han var en af de bærende kræfter bag den samlede VM-titel ved verdensmesterskabet i Marokko.
- Det har været super sjovt, og jeg har fået lov at være en del af et kanon team. Jeg vil savne det hele - holdet er jo blevet en form for familie. Ja, det kan godt være, at det er hårdt arbejde, men sammenholdet er uvurderligt. Der er op- og nedture, men man står sammen om det, siger Rasmus Bleeg og tilføjer:
- Set i bakspejlet er der masser, jeg vil fremhæve, men det er klart, at VM i Marokko og dét at hive en sejr hjem i kategorien "Cookin' from Homeland" ved The Jack - dét er vilde oplevelser. At blive kaldt på scenen i 2011, da vi vandt for vores BBQ-sauce i Memphis - det kan slet ikke beskrives. Så jeg har så meget med i bagagen fra min tid på landsholdet!
Lige nu er der ikke planer om at finde en erstatning for hr. Bleeg, men landsholdets ledelse vil ikke udelukke, at det kan komme på tale på et tidspunkt.
- Nu ser vi lige tiden an - man ved jo aldrig, om den rigtige profil pludselig dukker op. Og så reagerer vi selvfølgelig på det - vi er altid åbne for grilltalenter. Men Rasmus fortalte mig heldigvis om hans beslutning for et stykke tid siden, så vi har heldigvis haft mulighed for at indstille os på det INDEN den første træningslejr. Så vi har kunnet fordele opgaverne og har fået styr på hele vores set-up. Vi er klar til at kæmpe, og jeg er sikker på, at Rasmus holder øje med, hvordan det går os hele vejen, siger Stig Pedersen.

den 8. marts 2014 - skrevet af Anne J Thomsen